EDİTÖRÜNÜZDEN

2016 Sezonun Tarz Düğün Trendleri

2016 Sezonun Tarz Düğün Trendleri

Düğün tarihiniz yakında mı, o zaman size yeni düğün trendlerinden bahsedelim;

2016 da evlilik hazırlıkları içerisinde olan gelin ve damat adayları için sezonun yeniliklerini ve beraber değişen düğün trendlerini inceledik.  Ayrıca düğünlerde öne çıkan renkler oldu, örneğin romantik pembeler yerini canlı parlak sarılara bıraktı.  Açık mavi ve turkuaz rengi asil morun yerini aldı. Çiftlerin tarzlarına uygun konseptler ile düzenlenen düğünler trendlerin en önemlisi.

Bu yılın düğün modasının başında  film temalı düğünler organize etmek geliyor. Bir dönem filmi hayal edin ve buna göre hazırlanmış bir düğün konsepti düşünün. Konuklarınızı bu konsept ile şaşırtmaya var mısınız ?

Tüllerle süslenmiş gelin arabaları artık out, onun yerine lüks bir araç kiralayın, fakat unutmayın 2016 yılında retro modası geri döndü, tarz bir Mustang çok çarpıcı olabilir ve gelin arabasını sadece canlı çiçekler ile süsleyin.

Günümüz gençleri artık davetiyeler yerine e-posta veya sosyal medya platformlarında duyuru yapsalar bile, yine de düğün davetiyesiz olmaz deriz. 2016 yılında böyle çok süslü, pullu düğün davetiyeleri OUT, onun yerine belki kendi fotoğraflarınızın olduğu bir davetiye bastırabilir veya ajanda sayfası tarzında, nikah ve düğün saatinizin işaretlenmiş olan bir davetiye hoş bir seçim olacaktır.

Son yıllarda her düğünde karşımıza çıkan tüylü kalemli, zorla yazdırılan hatıra defteri vardır, artık onu çöpe atın ! Onun yerine bir duvar hazırlayın ve üstüne renkli açık zarflar ekleyin, bu tatlı esprili fikir ile size birçok kişi iyi dileklerini yazacaktır.

Nikah şekeri mi kaldı ? Bence de 2016 yılında artık badem şekeri ve lokum yerine, daha faydalı bir hediye hazırlamanız gerekecek. Lavanta keseli bir ayna iyi bir fikir, her kadın mutlaka çantasında kullanacaktır. 2016 trendleri arasında güzel kokulu sabunlar, veya minik keselerde hediye edeceğiniz cam ağacı tohumları olabilir.

2016 düğün trendlerinde düğün mekanında kurabileceğiniz bir kahve standına veya bir şeker büfesine ne dersiniz ? Bence bu fikir konuklarınızın hoşuna gidecektir.

Masa düzenlemelerinde beyaz masa örtülerin üzerine renkli runner kullanmak da OUT oldu. Yeni moda renkli payetli masa örtüleri.

 Bir dönem filmi hayal edin ve buna göre hazırlanmış bir düğün konsepti düşünün. Konuklarınızı bu konsept ile şaşırtmaya var mısınız ?
Bu yılın düğün modasının başında film temalı düğünler organize etmek geliyor.

Gelelim 2016 gelinlik modasına , sezona ait yaptığım gelinlik araştırmasında, göze çarpan en önemli moda akımı , kabarık olmayan gelinlikler.

Eğer kabarık gelinlik konusunda bir fanatiklik yaşıyorsanız, o zaman gelinlik tasarımcınız mutlaka size kabarık kısmı çıkartılabilir bir etek tasarlayacaktır.

Dünyanın en seçkin gelinlik tasarımcılarından olan Zubair Murad’tan,  Nurit Hen,  Monique lhuillier, sofistike Vera Wang  ve romantik gelinliklerin en önemli aktörlerinden Oscar De La Renta’dan Cambridge Düşesi Kate’in favorisi olan Jenny Packham’e kadar, hepsinin tasarımlarında daha yalın, kabarık olmayan, sırt dekolteli, vücuda tam oturmuş, narin danteller ile işlenmiş, ipek şifon ve ipek saten kumaşlı iddialı gelinlik modelleri 2016 koleksiyonlarını oluşturuyor.

Görkemli düğünlerde damatların ilk tercihleri olan smokinler artık bu sezonda yerini daha rahat takım elbiselere bıraktı.
2016 Sezonunda damatları smokin gibi ağır takımların içinde görmek pek mümkün olmayacak.

Damatlar unutulmadı. 2016 Sezonunda damatları smokin gibi ağır takımların içinde görmek pek mümkün olmayacak. Görkemli düğünlerde damatların ilk tercihleri olan smokinler artık bu sezonda yerini daha rahat takım elbiselere bıraktı. Fakat damatların yaka çiçekleri çok önemli, düğün tarzınız ile uyum içinde olmalı.

Tarz Düğün Trendleri…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu