MakalelerBültenlerGelin Adayları İçin

2017 Balık Gelinlik Modelleri Yılı Olacak!

2017 Gelinlik Modası’nda Balık Gelinlik Modelleri ön plana çıkmaktadır.

Her bayanın küçüklükten süregelen hayallerinin başında gelir “gelinlik giymek”…

Bu olayı güzel bir seremoni ile taçlandırmak ve unutulmaz anların yaşanmasına vesile olmak adına yapılan düğünler, son birkaç yıldır gelinlerin görsel şölenlerine tanık olmaktadır. 2017 yılının en güzel gelini olmak isteyen bayanlar, şimdiden katalogları tüketmiş ve aylar öncesinden bu yılın en moda/tarz gelinlik modellerini mercek altına almıştır.

Balık gelinlik modelleri
Ülkemiz gelinlik sektörünün en önemli gelinlik markalarından Akay Gelinlik

Gelin adayları, içlerine sinen ve üzerlerinde “emanetmiş” gibi durmayan gelinlik modellerini tercih etmelidir, ve unutulmamalıdır ki “moda, kişinin kendine yakışanı giymesidir”.

Birçok modacı özverili bir şekilde çalışarak 2017 gelinlik modelleri ne yön veren başarılı girişimlere imza atmışlardır. Klişelerden ve sıradanlıktan uzakta, beyaz rengin bütün büyüsünü çarpıcı bir şekilde yansıtmışlardır.

Gelinlik modası, her sezon yenilenmekte ve çağa ayak uydurmak/beklentileri karşılamak adına sürekli bir evrim geçirmektedir. Ünlü gelinlik üreticilerinin ortaya koymuş oldukları gelinlikler tam bir “sanat eseri” niteliğindedir. Gelinlerin istedikleri modelleri tedarik etmek ve onların memnuniyetlerini hat safhaya ulaştırmak adına 2017 gelinlik modası da yükselen bir değerle görücüye çıkmıştır.

Dantelin eşsiz dokunuşu ve romantik ritüeli bu yıl da gelin adaylarının ilgisini çekeceğe benziyor. Göz yorucu ve monoton çizgilerin aksine aykırı bir tutum ve davranış sergileyen tasarımcılar, her bir makas darbesinde dantele yeni bir soluk getirmekte ve hafızalarda kalıcı gelinlik modelleri ortaya koymaktadır.

Straplez, 2017 yılında da oldukça popüler gelinlik modelleri arasında yerini almaktadır, vücut hatlarını kusursuz bir şekilde ortaya koyan straplez gelinlik modelleri mutasyona uğrayarak “omzu düşük” gelinlik modellerine dönüşümü sağlanmıştır. Omzu düşük gelinlik modellerinin zarif ve alışılagelmişin dışında bir ahenk oluşturduğu aşikârdır. Aslında gelin adayları düğün günü nasıl bir gelinlik modeli tercih ederlerse etsinler, düğünün yıldızı kendileri olduğu için gözler onların üzerinde olacaktır fakat fark yaratmak isteyen ve “en güzel gelin” sıfatını taşımak isteyen birçok gelin adayı için giydiği gelinlik modelleri son derece önemlidir ve gelinlik seçimi de hayati bir konudur.

Balık gelinlik modelleri
Zamansız çizgiler, görkemli kumaşlar, tüller, gupür danteller ve gösterişli taşların sentezlenmesiyle kişiye özel olarak hazırlanan AKAY 2017 Gelinlik Koleksiyonu

Gecenin yıldızı olmak ve parlamak tamamen gelin adayının doğru gelinlik tercih etmesine bağlıdır. Yıllardır hayali kurulan ve düğün günü onun giyilmesine karar kılınan gelinlik modeli straplez ise, gelin adayının vücut ölçüleri birbiriyle orantılı olmalıdır, 2017 yılında gelin adayları için üretilen straplez gelinlik modellerinde makas darbelerinin her koşulu düşünülerek  atıldığı görülmektedir.

2017 yılında gelinlerin abartılı makyaj ve gelinlik anlayışından eser kalmayacağını dile getirmek gerekir.

2017 Sadeliğin ön plana çıktığı bir yıl olacağa benziyor, nitekim ünlü modacıların 2017 gelinlik modelleri de bunun apaçık göstergesidir. Sadeliği ön planda tutan ve 2017 ilkbaharından itibaren müthiş bir kır düğünü ne olanak sağlayan gelinlik modelleri; oldukça sade ve zariftir. Omuz askılı ve günlük elbise modeli şeklinde tasarlanan gelinlikler, özellikle çok abartılı bir düğün arzulamayan gelin adayları için oldukça ideal bir seçenek olacaktır.

Şüphesiz ki düğününde zarif bir prenses edasıyla dolaşmak isteyecek gelinlerin sayısı oldukça fazladır, bu yüzden prenseslere yakışır bir şekilde üretilen kabarık ve abartısız dekolteler de 2017 yılında da fazlasıyla kullanılacaktır. Görücüye çıkan kreasyonlara bakılacak olursa kabarık ve gösterişli gelinlikleri hemen her düğün konseptinde göreceğiz.

Bunun yanı sıra fiziğine güvenen ve “ben bunu taşırım” diyen gelin adayları içinde 2017 modasında “Balık Gelinlik Modelleri” ön plana çıkmaktadır.

Balık model gelinlikleri üretirken üstün bir hayal gücü ve yaratıcılığın kullanıldığı ilk bakışta göze çarpmaktadır. Zarafetin simgesi olan balık model gelinlikler, 2017 gelinlik modelleri listesinde en üst sıralara ismini yazdırmıştır.

Balık gelinlik modelleri
Modellerdeki küçük detaylar ise duru, cesur ve masumiyet taşıyan genç kız ruhunu yansıtıyor.

Ülkemiz gelinlik sektörünün en önemli gelinlik markalarından Akay Gelinlik,  AKAY 2017 Gelinlik Koleksiyonu ile gelinlerin zarif ve şık görünmeleri için hayallerini süsleyen gelinlik modelleri hazırlamış.

Her tarz için ve her vücut tipine uygun tamamen kişiye özel tasarım yapan gelinlik markasının haute couture çalışmalarını da mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Balık gelinlik modelleri
Bir Gelinlik Dikti Hayatı Değişti

Gelinlik seçimi hakkında konuşurken Modacı Pınar Bent’in açıklamalarını da unutmamak gerekir.
Gelin adaylarına doğru gelinlik seçimi için tavsiyelerde bulunan Gelinlik Tasarımcısı Modacı Pınar Bent‘in tavsiyelerini başlıklar halinde özetlemeye çalıştık.

Kalça ve omuzların aynı oranda olduğu ve bir de bel oyuntusunun olduğu vücut tipi, Kum Saati vücut tipi olarak adlandırılır ve hemen her gelinlik modelini rahatlıkla taşıyabilmelerine rağmen balık gelinlik modelleri  tercih etmelidirler.

Kalçaların omuzlara göre daha geniş olduğu vücut tipi Armut Vücut Şekli olarak adlandırılır ve burada mühim olan aradaki bu farkı gizleyebilmektir. Drapeli, kayık yaka parçalar tercih edilirken, kalçaların genişliğini perdeleyecek kabarık gelinlik modellerinin seçilmesi gerekir.

Balık gelinlik modelleri
Bir Gelinlikle Başladı, Tesettür Gelinlik Modelleriyle Dubai’ye Açılıyor

Kalça ve belin birbirine yakın ölçülerde olduğu vücut şekli Elma Vücut Şekli olarak adlandırılır ve derin dekolte, V yaka gelinlikler tavsiye edilir.

Çilek Vücut Şeklinde ise omuzlar geniş, kalçalar dar vücut tipidir. Yarım balık formundaki gelinlikler ve V yaka kullanımı ile alt bedenin geniş, omuzların ise dar gösterilmesine yardımcı olacaktır.

Omuz ve kalçaların aynı oranda ancak bel oyuntusunun olmadığı vücut tipi, Muz Vücut Şekli olarak tanımlanmaktadır. Hemen her model gelinliği rahatlıkla taşıyabilen bu vücut tipi için dikkat edilmesi gereken en önemli konu bel oyuntusunu varmış gibi göstermeye yardımcı olacak kemer gibi bir aksesuardan faydalanmaktır.

Balık gelinlik modelleri
Bir Gelinlik Dikti Hayatı Değişti

Bilindiği gibi Pınar Bent, Fatih’teki atölyesinde ürettiği gelinliklerin çok beğenilmesi üzerine aranılan bir gelinlik tasarımcısı olmuştur. İstanbul 1. Levent’deki yerinde tasarladığı yeni gelinlik modelleri ile Dubai’de de tanınan ünlü gelinlik tasarımcısının altı yılda geldiği nokta örnek alınacak cinsten.

Balık gelinlik modelleri
Gelinlik Tasarımcısı Modacı Pınar Bent

Hemen her hafta bir gelinlik defilesi düzenleyen tasarımcının tesettür gelinlik modelleri ise özellikle Dubaili gelin adayları tarafından çok rağbet görüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu