Gelin Adayları İçinBültenlerMakaleler

2019 Gelin Makyaj Trendleri…

2019 Gelin makyaj trendleri hakkında konuşmadan evvel genel anlamda gelin makyajı hakkında konuşmak gerekir.

Gelin makyajının sade olmasına özen gösterin

İlkbahar, yaz ve sonbaharın başları birçok insanın evlendiği zamanlardır. Ve düğününüz, o “Büyük Gün” tabii ki en güzel görünmek istediğiniz gündür. Makyajınızı kendiniz de yapsanız bu iş için bir profesyonel de tutsanız yine de düğün makyajınızla ilgili bazı fikirlerinizin olması her zaman iyidir. Bu şekilde ihtiyacınız olan her şeyi vaktinde satın alabilir veya makyözünüze ne istediğinizi tam olarak anlatabilirsiniz.

Kendi tarzınıza bağlı kalın ve abartmayın
Ana kural normaldeki tarzınıza bağlı kalmaktır. Müstakbel eşinizin sizi tanıyabilmek için iki kere bakmasını istemezsiniz. Bu yüzden kendi tarzınızdan ödün vermeyin.

Genellikle tüm ilgiyi giydiğiniz gelinlik çekeceği ve içinde çok güzel görüneceğiniz için fazla makyaj yapmanız gerekmez.

Gelin makyajının amacı güçlü noktalarınızı vurgulamak ve kusurları kamufle etmektir. Bu şekilde harika bir görüntü elde edersiniz.

Makyajınız doğal olsun. Çok karmaşık şeyler seçip aydınlık renkleri arkanızda bırakmayın. Düğünden sonra da beğeneceğiniz bir tarz bulun. Taze, hafif, şık ve kalıcı. Bunlar başarılı bir gelin makyajının sırlarıdır.

Nasıl yapacaksınız?
Gelin makyajının başarısı kullandığınız bazın kalitesine bağlıdır. Özellikle hava sıcaksa çok ağır bir baz tercih etmeyin. Bazı sürmeden önce yüzünüzdeki kusurları kapatmak için bir kapatıcı kalem kullanın. Kalemi direkt olarak yüzünüze sürmeyin. Küçük bir fırça kullanın. Daha sonra fondöteni sürüp pudrayla sabitleyin. Bu önemlidir çünkü bu şekilde “Büyük Gün” ünüzde makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız.

Fondötenden sonra kırmızı/pembe bir allıkla yanaklarınıza renk verin. Yanaklara sürülen allık sizi genç gösterirken elmacık kemiklerine sürülen allık ise yüzünüzü daha küçük gösterir. Allığı yanaklarınıza sürdükten sonra alnınıza, çenenize ve kaşlarınızın altına da uygulamayı unutmayın. Bu belirli noktalar güneşin doğal olarak renklendirdiği bölgelerdir.

Son dokunuş ışıldamanızı sağlar
Göz makyajı için hafif ve doğal renkleri tercih edin. Doğal bir kahverengi ya da portakal tonu gölgeler gözünüze daha fazla ifade katacaktır. Kirpikleriniz için suya dayanıklı bir maskara tercih edin. Siyah veya kahverengi olabilir. Biraz ışıltı katmak için ışıltılı bir ruj ya da parlatıcı kullanabilirsiniz. 

Verdiğimiz genel bilgilerden sonra bir de ünlülerin tercihi usta makyaj artisti Hamiyet Akpınar’ın tavsiyelerine kulak verelim.

2019 Gelin Makyaj Trendleri

Dikkat çeken makyajlara imza atan ünlü makyaj sanatçısı, 2019 makyaj trendlerindeki dikkat çekici uygulamaların doğal olarak 2019 gelin makyaj trendleri üzerinde de etki sahibi olduğunu belirtmekte.

Ağırlıklı olarak naturel gelinlere uygulanan pembe tonları, bu yıl sezon trendleri etkisiyle monokrom makyaj tarzı ile güncellenmekte. Pembenin farklı tonlarının göz, yanak ve dudaklarda cilt tonu ile uyumlu kullanımı önem kazanmakta. 2019 ilkbahar-yaz sezonunda metalik renklerin ağırlık kazanacağını açıklayan Hamiyet Akpınar, eyeliner’ların belirginleşmesine rağmen bebeksi makyajın kadınlar tarafından tercih edileceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu