Düğün mekan seçimi konusunda öneriler….
Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle birlikte düğün organizasyonlarında da canlanma meydana gelmiş ve insanlar sıcak havayı fırsat bilerek hayallerinin düğününe imza atmak için kolları sıvamıştır. Her insan ömrü boyunca yaşayabileceği, ruh eşi olduğunu düşündüğü kişiyi arar durur ve o kişiyi bulduğunda da bir ömür söz verirler. Düğün seremonisi bütün dünya ülkelerinde önemini koruyan ve büyük bir heyecan, titizlikle organize edilen uygulamadır. Özellikle ülkemiz, geleneklerine bağlı ve evlilik müessesine son derece dikkat eden bir ülkedir, hal böyle olunca da düğün organizasyon süreci hiçbir aksaklığa yer verilmeden yapılmaya gayret edilmekte, gelinin saçından mekanındaki çatalların duruşuna kadar hiçbir ayrıntı göz ardı edilmemektedir. Şüphesiz ki bir düğünün olmazsa olmazı mekandır, düğün mekanı seçimi ne kadar doğru yapılırsa gelin ve damat başta olmak üzere bütün davetlilerin keyif alma düzeyleri o kadar yüksek olur, herhangi bir moral bozukluğu yaşanmadan gün bitirilir.
Yeniliklerin, ilklerin peşi sıra piyasaya sürüldüğü günümüzde düğün organizatörleri de bu hassasiyet üzerine yoğunlaşarak tüm plan ve programlarını “düğün mekanı seçimi” konusunda geliştirmekte ve odak noktayı düğün yapılacak mekan olarak belirlemektedir. Çiftlerin ekonomik bütçeleri göz önünde bulundurularak, her keseye hitap eden ödeme seçenekleriyle kolaylıklar sunan düğün salonu sahipleri, genel olarak hiçbir müşterisini kaçırmak istemez ve onlara hitap eden en güzel organizasyonu hayata geçirmek için elinden gelenin fazlasını yapar. Çiftler de hayallerindeki düğün planını çıkararak bunun için belirlenen fiyat listesini inceler ve bir eksik bir fazla en görkemli düğünleri yaparlar. Düğün planlamasında mekan seçimi yapılırken düğünün tarihi çok önemli bir etken oluşturmaktadır, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında düğün salonları pahalı iken yaz sonu ve kış aylarında oldukça makul ücretle çok güzel bir düğün yapma fırsatı bulacaktır.
Düğün organizasyonunda düğün mekanı seçimi yapılırken davete katılacak davetli sayısı, düğünde ikram edilecek olan içecek ve yiyecekler gibi kriterlerde düğün salonundan düğün salonuna farklılık göstermektedir. En iyi düğün salonundan tutulup orta düzeyde bir düğün salonuna kadar bütün mekanlar en iyi hizmeti sunmak ve portföylerinde öngördükleri talepleri karşılamak için yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır.
Düğün mekanı sahipleri ve organizatörlerin çiftlerden talep ettikleri birtakım hususlarda mevcuttur, özellikle düğün mekanı seçimi yapılırken bu seçim düğünden en az 3 ay önce yapılmalıdır, çünkü mekan yetkilileri de buna uygun kararlar vererek, organizasyonu yetiştirmeye gayret etmekte ve her yıl yapılan binlerce düğün arasına siz çiftleri koymak için bu talebin erkenden yapılmasını öngörmektedir. Ayrıca ülkemiz için önemli olan dini ve resmi bayramlarda da düğünlerin çakışmaması için son derece dikkat edilmeli ve insanlar bu günlerde diğer kutlamaların gölgesinde kalmamak için düğün tarihlerini ya birkaç gün öncesine ya da sonrasına aldırmalıdır.
Bunun yanı sıra mevsimsel dezavantaj yaşamamak içinde çok iyi düşünülmelidir, çünkü özellikle sonbahar mevsiminde yağmurların çok yağması ve kapalı havanın sürekli olarak hakim olması sebebiyle insanlar hayal ettikleri düğünü yapmakta biraz sıkıntı yaşarlar, yağmurun yağması çok büyük bir kriz olarak lanse edilir, davetliler başta olmak üzere özellikle gelin çok mutsuz olur, bu yüzden hava koşulları baz alınarak bir sistem çıkarılmalıdır.
Cazip bir mekan için küçük bir detaymış gibi görünen bu ayrıntılar oldukça büyük önem arz etmektedir. Ki böyle bir koşulda da çiftler en doğru kararı vermek için doğru bir şekilde düşünülmelidir, her insan düğünün kusursuz bir şekilde ilerlemesini ve masal tadında bir düğün olmasını ister, bu yüzden de düğün organizasyonunda mekan seçimi ciddiye alınmalıdır.