Makaleler

2014 Balayı Trendleri

2014 Balayı Trendleri …
Düğünü atlattınız. Hem yorgunluğunuzu atmak hem de baş başa unutulmaz anlar yaşama zamanı geldi.
Balayı! Evli bir çift olarak çıkacağınız ilk seyahat. Hayatta sadece bir kere yaşayacağınız iki kişilik bir yolculuk. Fakat nereye gidilmeli? Neler yapılmalı? Bu kaçamağınızı unutulmaz yapabilirsiniz.  Sizler için bazı yeni balayı akımlarını araştırdık.
1.  GLAMPING
Glamping İngilizce’de “büyüleyici kamp” kelimelerinin kısaltılmış halidir. Aktif bir tatil isteyen ve açık havayı seven aynı zamanda da lüksten vazgeçmek istemeyen çiftler için muhteşem bir alternatiftir. Bu ”onlarsız” yapamayacağınız günlük lükslerinizden vazgeçmeden doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir tatil olacak. Bir çadır, yurt, karavan ya da ağaç evde de kalıyor olsanız bu son derece konforlu olacaktır. Balığa çıkabilir, at binebilir, yürüyüşe çıkabilir, dağ bisikletiyle gezebilir, dağa tırmanabilir, rafting yapabilir hatta yakın bir çölde arkeolojik bir kazı turuna bile katılabilirsiniz.
2.  MACERA BALAYI
Eğer macera sever bir çiftseniz çok şanslısınız çünkü önünüzde birçok alternatif var. Bu aktif bir hayatı benimsemiş ve bir sahilde bir hafta hiçbir şey yapmadan duramayacak çiftler için çok uygun bir balayı seçeneğidir. Bir şehri ziyaret edip bir spor etkinliğine katılabilir, safariye katılıp şu lüks çadırlardan birinde kalabilir, yabancı bir ülkede bisiklet turuna çıkabilir, bir buzulun üzerinde helikopterle gezebilir, hatta Büyük Set Resif’inde tüple dalış bile yapabilirsiniz. Ölmeden önce yapmayı planladığınız her şeyi balayınızda gerçekleştirebilirsiniz
3. ÖZEL VİLLA
Üst seviyede mahremiyet arıyor ve dev otel zincirlerinden uzaklaşmak istiyorsanız bir villayı kiralayabilirsiniz. Özel mülk sahipleri ya da özel villa kiralama şirketleri size en uygun yeri bulmanızda yardımcı olacaktır. Villayı tamamen boş ya da çalışanlarıyla (aşçı, uşak, hizmetçi, hatta aktivite direktörü) beraber de kiralayabilirsiniz. Bu tatil seçeneği hem tembellik yapmak isteyen hem de aktif bir tatil isteyenler için idealdir. Avrupa ve Karayipler balayınızı en iyi şekilde geçirmeniz için hazırlanmış birçok özel villayla doludur. Dünyanın her hangi bir yerinde de bir haftalığına kiralayabileceğiniz bir ev mutlaka bulursunuz.
4. HERŞEY DAHİL
Eğer bir villada tek başına olmak size göre değilse her ayrıntının sizin yerinize düşünüldüğü beş yıldızlı lüks bir oteli deneyin. Tüm yapmanız gereken  eşinizle vakit geçirip balayınızın tadını çıkartmak. Birlikte masaj yaptırın, jakuzide bir şeyler için, muhteşem yemekler tadın. Fakat unutmayın bu çeşit bir balayında ödemenin bir kısmını önceden yapmanız gerekir bu yüzden öncesinde kalacağınız oteli iyice araştırın ve güvenilir bir seyahat acentesinden yardım alın böylece tatsız bir sürprizle karşılaşmazsınız.
5. ÜLKE TURU
Eğer balayı için daha uzun bir vaktiniz varsa bütün bir ülkeyi gezmeyi düşünebilirsiniz. Bu dünyanın bir bölgesindeki bir ülkeyi keşfetmek için harika bir şans olacaktır. Aktif bir seyyahın yapacağı gibi bir sırt çantasıyla ya da bir turla dolaşabilir harika manzaralar görebilir hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Bu uzun balayı evli bir çift olarak çıkacağınız kendi yolculuğunuzdan önce size enerji verecektir.
Bazı Balayı Şehirleri
Paris
Kim Paris’ten daha iyi bir balayı şehri düşünebilir ki; “ Aşk Şehri”. Eyfel Kulesi gibi ikonik anıtları, Louvre gibi müzeleri ve Notre Dame Katedrali gibi simgeleriyle ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Bunun yanında Paris’in daha da çekici özellikleri var. Etkileyici bulvarlarının zengin kültürü, samimi kafeler, cıvıl cıvıl tavernalar. Bu muhteşem şehir son derece romantik bir balayı noktasıdır. Tam bir otantik deneyim isteyen balayı çiftleri için en son trend, lüks otellerin monotonluğundan kurtulup şehirde lüks bir daire kiralamak. Eğer şehri tam olarak keşfetmek ve özgürce tadını çıkarmak istiyorsanız daire kiralamak gerçek bir deneyim olacaktır.
İstanbul
Paris en romantik şehir olarak bilinse de İstanbul’un kendine ait mistik bir havası vardır.  Görkemli tarihi, sayısız gezilecek yer, gece hayatı, her mevsim görebileceğiniz güneş ve inanılmaz boğaz manzarası. Dahası insanların misafirperverliği sizi şaşırtacak. Oteller ise pek çok diğer Avrupa ülkesinden daha ucuz ve konforludur. Bütçeniz doğrultusunda pansiyon ya da konuk evlerinde de kalabilirsiniz. İstanbul balayı için mükemmel bir seçenektir.
2014 Balayı Trendleri…
Tayland
Tayland son derece misafirperver ve güler yüzlü insanlarından dolayı “gülümseme diyarı” olarak bilinir. Tayland aynı zamanda hepsi ayrı bir karaktere ve inanılmaz lokasyonlara sahip dünyanın en iyi otelleriyle süslüdür. Tüm bunları bir de insanlarınız sıcak karşılamalarıyla birleştirince Tayland mükemmel bir balayı şehridir.
Yunan Adaları
Eğer güneşli bir balayı hayal ediyorsanız altın kumsalları, kristal berraklığında denizi, kızgın güneş altında güneşlenme seçeneği, lezzetli kokteylleri ve lüks otelleriyle Yunan Adaları evlilik hatıralarınıza bir ışıltı ekleyecektir. Santorini, Mikonos, Sifnos ve Folegandros adalarında rehberli bir tura çıkabilirsiniz. Santorini dünyada başka yerde bulunmayacak bir güzelliğe sahiptir. Mikonos daha canlı ve kozmopolittir. Sifnos sakin ve rahattır. Folegandros nasıl olduysa yoğun turizimden uzak kalmayı başarmıştır.
Yeni Zelanda
Burası rafine ve lüks otelleriyle, aktif, açık havayı seven maceracı çiftler için ideal bir balayı seçeneğidir. Uzun beyaz bulut diyarı Yeni Zelanda’nın en trendi balayı listesinde en başlarda yer almasının haklı sebepleri var. Yüzmek ve güneşlenmek için harikulade plajları, balık tutmak için tatlı su gölleri, rafting için hızlı akan nehirleri, keşfedilecek nefes kesen fiyordları, ve tırmanılacak dağları burada bulmak mevcuttur. Hatta hâlâ aktif volkanların olduğu bir bölgesi bile vardır. Yeni Zelanda aynı zamanda dünyada sadece burada görebileceğiniz uçmayan kuş türleri kakapo ve kiwiyi barındırır.
2014 Balayı Trendleri…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu